slide

Színekkel való bánás a körvonalakkal való rajzolás helyett

Miért ápoljuk a Waldorf-iskolában a színekkel való bánást a körvonalakkal való rajzolással szemben? Ha meg akarjuk ismerni és ismertetni a színeket, nem kezdhetjük azzal, hogy tanulmányozzuk és lefestjük a külvilág valamely motívumát: ebben az esetben a szín háttérbe szorulna a forma, a motívum mellett. Magukból a színekből kell kiindulnunk, ha…

slide

13 év waldorf

Forrás: http://www.anyablog.hu/13-ev-waldorf/ Évi hív, azt mondja rám gondolt. Örülök. Azt mondja, gyerekek. Irigykedem. Azt mondja, az Én gyerekem. Büszke vagyok. Azt mondja, írhatnék. Mosolygok. Azt mondja, Waldorf. Megdumáltuk. A Waldorf.

slide

Virtuális világok bűvöletében

Forrás: http://gyerekmusor.blog.hu/2012/11/03/virtualis_vilagok_buvoleteben Miért fontosak a testi tapasztalatok? Miért az egyik legjobb finommotoros gyakorlat az éneklés? Hogyan hat a TV és a számítógép a kisgyerekek agyának fejlődésére? Miért más a könyv? A közösséghez tartozás és a teljesítmény iránti alapvető vágyakról A szülők felelősségéről és lehetőségeiről… A computeripar csak a keresletet elégíti ki….